Design gietvloeren

Algemeen – design Gietvloeren en de juiste keuze maken
Op het gebied van design gietvloeren bestaat er een groot verschil in afwerking en kleur. Met design gietvloeren zijn hele creatieve dingen te doen, u kunt zelfs prints onder een coating laten aanbrengen zodat de vloer een wel heel spectaculair uiterlijk krijgt. Ook de gebruikte coatings kunnen de tint of structuur van een vloer naar voren halen. Met transparante coatings en een regenboog aan gietlagen, krijgt u helemaal een in het oog springende en kleurrijke afwerking. Maar het kan ook een stuk conservatiever en neutraler. Zo zijn er betonlook gietvloeren voor handen in verschillende grijstinten en Pandomo gietvloeren die er uitzien als natuursteen. Deze Pandomo vloeren zijn cementgebonden en zeer slijtvast. Daarnaast mogen in de categorie design gietvloeren ook de grindvloeren niet ontbreken. De fijne structuur van kwartsdeeltjes zorgen voor een subtiele maar zeer functionele afwerking zorgen. En met een extra anti-slip coating op één van deze gietvloercategorieën maakt u de vloer nog eens extra gebruiksvriendelijk.

Pandomo design gietvloeren – robuust en natuurlijk karakter
Een design gietvloer die tegenwoordig in het oog springt, is de Pandomo gietvloer. Een Pandomo vloer ziet er uit als een stenen vloer, maar dan geheel naadloos. Doordat de afwerking geheel waterdicht is, kunt u dit type design gietvloer ook toepassen in de badkamer of andere sanitaire ruimten. Het aardige van Pandomo is dat u dezelfde structuur kan doorzetten op de wand. Er bestaan namelijk uitstekende Pandomo stucproducten die moeiteloos met de vloer te combineren zijn. Pandomo geeft de wand een betonlook, maar meer een betonuiterlijk dat warm en sfeervol aanvoelt. Het is een decorpleister die vooral binnen woninginterieurs hoge ogen gooit. Vooral ook omdat in kleur en oppervlaktestructuur de pleister geheel naar eigen smaak is in te vullen.

Door wie een design gietvloer of Pandomo Wall laten aanbrengen?
Laat u het aan uw eigen aannemer over of zoekt u een gietvloer specialist die er echt elke dag mee werkt? Misschien is dat laatste wel de beste keuze. Vooral als men een groot oppervlak wilt laten behandelen, kan de specialist uitkomst bieden als het gaat om de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien kan deze specialist u ook garantie bieden op het werk. Bijvoorbeeld op de kleurechtheid van de vloer zodat deze niet binnen een paar jaar verkleurd. En als u echt geld wilt besparen, dan kunt u ook altijd nog zelf aan de slag gaan met een gietvloer in de garage. Tegenwoordig zijn diverse gietvloerproducten verkrijgbaar bij bouwmarkten en in diverse webshops. Wel zult u zelf enige ervaring moeten hebben in de behandeling van wanden en vloeren om tot een mooi resultaat te komen.