Je tuin zomerklaar met deze tips!

Je tuin zomerklaar met deze tips!

Barbecyou, Barbecme, Barbeceverybody! Iedereen heeft lol met de zomer in zijn bol… Ja ja, de zomer komt er weer aan en dat betekent lekker buiten zitten, lange zomeravonden en de BBQ kan weer van stal. Voordat de echte goede zomerdagen beginnen, wil je natuurlijk dat je tuin er helemaal top bij staat.

Je tuinmeubelen verdienen een onderhoudsbeurt
Je hebt je tuinmeubelen waarschijnlijk al van stal gehaald voor de eerste zonnestralen, maar het is eigenlijk ook aan te raden om te beginnen met een onderhoudsbeurt voordat het echte zomerseizoen begint. Dit is vooral belangrijk als je een houten tuinset hebt. Zo zorg je ervoor dat dit het langst mee blijft gaan. Nu we aan de voor dagen zitten van het echte zomerseizoen, is het waarschijnlijk al een prima weertje om dit op een vrije middag buiten te doen.

Het gras maaien en zaaien
Voordat het gras er tiptop bij kan staan moet er nog wel het een en ander gebeuren. Als het goed is heb je enkele maanden geleden al voor het eerst weer het gras gemaaid. Juni is de uitgelezen maand om het gras bij te zaaien! Naast het zaaien van het gras is het ook aan te raden om de grond weer te bemesten. Ga je dan voor kunstmest of echte mest? Als je het gras echt snel wilt laten groeien is kunstmest een aanrader. Met echt mest duurt het groeien van het gras wat langer, maar dit zorgt op de langere termijn wel voor de beste grasmat met mooi vol en lang gras.

Op naar de snoeibeurt
Om ruimte te maken voor andere flora en fauna, moet er soms wel eens gesnoeid worden. Vooral in de zomer als veel planten in de bloei komen. Snoeien is niet iets wat je zomaar kan doen, hierbij moet je met veel dingen rekening houden. Als je dit zelf niet aandurft, kun je altijd een hovenier inschakelen. Deze zorgt er dan voor dat alles helemaal goed verloopt en je uiteindelijk met de tuin van je dromen wordt achtergelaten! Naast het snoeien kunnen zij je namelijk nog meer advies geven over alles wat met je tuin te maken heeft.

Speak Your Mind

*