Nieuwe woning, nieuwe CV ketel?

Nieuwe woning, nieuwe CV ketel?

Aangenaam wonen begint met een goede isolatie van ramen, deuren, het dak en de muren. Laat je woning voor de aankoop daarom altijd bouwkundig keuren en op elektra keuren. Want is één van beide niet in orde, (bouwkundig of elektra), dan kan dit een flinke kostenpost opleveren. Zijn er mankementen, dan levert je dit direct een sterkere onderhandelingspositie op. Zijn beiden in orde, realiseer je dan dat je flink op stookkosten kunt besparen door een HRe ketel te kopen, mocht deze niet aanwezig zijn in de nieuwe woning. Maar waarom eigenlijk, en wat is een HRe ketel?

De hogerendementsketel

In tegenstelling tot een ‘gewone’ CV ketel, levert een HR ketel (hoog rendement) een rendement op van 100%. Hiermee wordt flink bespaart op gasverbruik. Nog energiezuiniger is de HRe ketel. De ‘e’ staat voor elektriciteit. Wat doet een HRe ketel nu exact? Deze zet allereerst de aangemaakte warmte voor de CV om in elektriciteit – en de restwarmte wordt gebruikt voor de CV. Met dit principe is er een winst te behalen van om en nabij 15% (aan elektriciteit winst). Levert de HR ketel dus 100% rendement op (van het verbruik); de HRe ketel (zoals die van Intergas) doet nog een extra duit in het zakje van 15% en levert dus daadwerkelijk ‘winst’ op.

Vooral voor grootverbruik is dit type HRe een uitkomst. Informeer bij uw CV ketelinstallatiebedrijf naar de mogelijkheden op de geavanceerde terrein.