Badkamertrends 2014

Badkamertrends 2014

De badkamer is al meerdere jaren niet meer alleen die saaie, witte ruimte waar men alleen komt om zich te wassen e.d. De badkamer heeft zich in de loop der jaren tot een ruimte met een sociale functie ontwikkeld. Een plek waar ontspanning en comfort centraal staan en waar men steeds meer tijd doorbrengt. Voor veel mensen is de badkamer dé plek waar de dag begint en ook weer eindigt.
Badkamers hebben tegenwoordig steeds meer weg van complete spa’s. Badkamers worden ingericht met baden met whirlpool functie, een grote regendouche, of zelfs complete sauna’s en stoomcabines. Deze badkamertrends werden ook het afgelopen jaar weer doorgezet. Hierbij herkennen we verschillende trends:

De open badkamer

De open badkamer is een badkamer waarbij eigenlijk geen deuren worden gebruikt, maar welke direct in verbinding staan met een andere ruimte zoals bijvoorbeeld de slaapkamer.

Slimme badkamers

Technologie wordt tegenwoordig overal toegepast, zo ook in de badkamer. Zo worden er allerlei high tech oplossingen voor het beheren van de waterstroom toegepast. Slimme kranen waarbij de temperatuur en waterstroom via drie knoppen en een draaischijf te regelen zijn. Er zijn zelfs kranen waarbij de waterstroom met touchpads bedient kunnen worden.
Ook wordt het gebruik van smartphones en tablets steeds vaker in badkamers geintegreerd. Zo worden er spiegels ontwikkeld waarop het nieuws, Facebook of files kunnen worden geraadpleegd.

Minimalistische badkamers

Waar men voorheen vaak kleine tegeltjes gebruikte voor de badkamer zijn de afgelopen jaren grote badkamertegels helemaal in. Zo worden badkamers ingericht met mooie grote Mosa tegels, waardoor er minder voegen in de vloer en wand zijn. Hierdoor krijgt de badkamer meteen een strakke uitstraling. De grootste Mosa tegels hebben afmetingen van 90 x 90, waarmee erg grote oppervlaktes kunnen worden bedekt. In deze minimalistische badkamers worden ook badkamermeubels, douchekoppen, kranen en douchegoten steeds strakker gemaakt.

Led verlichting

Zoals in verschillende ruimtes van de woning LED verlichting al enige tijd erg populair is, wordt LED verlichting ook steeds vaker in de badkamer toegepast. Led-verlichting is een energiezuinige oplossing voor verlichting. De afgelopen jaren werden er al steeds meer spiegels met LED-verlichting verkocht, daarnaast worden tegenwoordig ook allerlei onderdelen in de badkamer verlicht met LED. Zo wordt er bijvoorbeeld LED verlichting onder de badrand aangebracht, of worden er zelfs douchekoppen met LED verlichting op de markt gebracht.