Boomstamtafels in een landelijk interieur

Boomstamtafels in een landelijk interieur

Een landelijk interieur is er voor mensen die de rust, sfeer en stijl van het platteland in huis willen halen. Door je woning op een rustieke, warme en rustige sfeer in te richten kun je een landelijk interieur creëren. Hiervoor is het van belang om de juiste kleuren en materialen te gebruiken. Er wordt bij een landelijk interieur veelal gebruik gemaakt van gebroken wit, witgrijs, grijs en bruin. Daarbij word veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen van hout, linnen en katoen. Zowel woonaccessoires als meubels worden vervaardigd van natuurlijke materialen. In woonwinkels vind je allerlei meubels en accessoires in de landelijke stijl. Van landelijke meubels en landelijke lampen tot complete landelijke keukens. Een meubel dat erg goed in een landelijk interieur past is de boomstamtafel.

Boomstamtafels

Een van de laatste trends op het gebied van wonen en interieur zijn boomstamtafels. Zoals de naam al aangeeft zijn deze tafels letterlijk van een boomstam gemaakt, waardoor het natuurlijke aspect dat zo goed bij het landelijk wonen past, duidelijk geaccentueerd wordt.

Boomstamtafels zijn zelf te vervaardigen, maar kunnen ook op maat gemaakt worden. Er zijn steeds meer woonwinkels die deze boomstamtafels aanbieden. Een boomstamtafel bestaat uit een stuk massief hout, welke tot salontafel, televisiemeubel of eetkamertafel kan worden omgevormd. Hierbij wordt de vorm van de boomstam aangehouden, welke ook in het ontwerp duidelijk naar voren komen. De gehele structuur van de boom blijft behouden, soms worden zelfs gaten in het hout of de vorm van de bast in tact gehouden. De boomstamtafel is een erg stoere en robuuste tafel en kan worden vervaardigd van verschillende houtsoorten. Het is belangrijk dat er een houtsoort wordt gebruikt die stevig en goed gedroogd is.

De grootte van de boomstamtafel is afhankelijk van de grootte die jij zelf wenst en de grootte van de boom zelf. Er wordt namelijk gebruikt van één massief stuk hout.

Interieurwinkels bieden allerlei mogelijkheden voor het onderstel van een boomstamtafel. Het is mogelijk om een houten onderstel te bestellen, maar men kan ook kiezen voor een metalen onderstel in allerlei verschillende designs.