De slaapkamer onder handen nemen

De slaapkamer onder handen nemen

De slaapkamer wordt steeds belangrijker in de woning. Niet alleen is dit de plaats waar je naar toe gaat om te slapen, het is ook steeds meer de plaats om simpelweg te relaxen en om helemaal tot rust te komen. Toch wordt de slaapkamer nogal eens vergeten bij het interieur van de woning. Belangrijk is echter dat het interieur van de slaapkamer ook heerlijk rustgevend is. Hoe zorg je er nu voor dat je slaapkamer er zowel leuk uit ziet als en sfeervol is zodat het echt een ruimte wordt waar je jezelf heerlijk kunt terugtrekken? Hier wat interieurtips voor de slaapkamer!

De basis

Belangrijk is dat je eerst en vooral gaat bepalen welke stijl je toe wilt passen in je slaapkamer. Bezoek bijvoorbeeld eens wat woonwinkels of leuke woonwebsites voor inspiratie. Probeer de leuke elementen die je hebt gezien in een moodboard te plaatsen zodat je gevisualiseerd hebt hoe je graag zou willen dat je slaapkamer er uit komt te zien. Hou rekening met de meubels die je wilt gaan halen, met eventuele decoratie en woonaccessoires en zeker ook de verschillende stoffen en kleuren welke je wilt gaan gebruiken. Uiteraard kun je wel verschillende stijlen gaan combineren maar het is zeker ook belangrijk om een zekere rust in je interieur te houden. Zorg er in ieder geval voor dat je persoonlijkheid terugkomt in het interieur.

Kleuren en patronen

Er zijn zoveel leuke en verschillende stoffen en materialen ter verkrijgen dat je vaak vooral gewoon pakt wat je leuk vindt. Het is echter wel aan te raden om al vanaf et begin zowat dezelfde stoffen te gebruiken voor bijvoorbeeld je bedlinnen en te gordijnen. Zeker wanneer je ook een tapijt gaat gebruiken en kussens op bed wilt liggen kan een slaapkamer namelijk nogal snel druk worden. Wanneer je er op let of de stoffen toch wel bij elkaar passen ga je zien dat je slaapkamer veel meer rust uitstraalt. Bij voorkeur pas je ook de meubels aan op elkaar. Ofwel gebruik je kleuren en patronen welke bij elkaar passen of je maakt gebruik van een echte eyecatcher! Bijvoorbeeld door het gebruik van een gekleurd boxspring bed terwijl de rest van de slaapkamer neutraal van kleur is. Aan te raden is om in ieder geval gebruik te maken van rustige kleuren zoals pastel of juist de natuurkleuren zoals crème en bruin.

Indeling van de slaapkamer

In je slaapkamer is het bed uiteraard het meest belangrijke. Zorg er dus voor dat zeker deze de meest belangrijke plek krijgt in de slaapkamer. Zet het bed op de meest prominente plaats en plaats de andere meubels hier omheen. Zorg dat er voldoende ruimte is zodat je de slaapkamer kan voorzien van een open gevoel. Wanneer je niet zeker bent of alles wel in de slaapkamer past is het aan te raden eerst alles op te meten. Voorkom een te volle slaapkamer en maak ook gebruik van slimme opbergers.