Een veranda aanbouwen

Een veranda aanbouwen

De tuin wordt steeds vaker als een verlengstuk van de woning gezien. Mensen willen steeds vaker tijd buiten doorbrengen, zeker voor veel mensen die dagelijks op kantoor zitten kan de buitenlucht letterlijk en figuurlijk als een verademing werken. Helaas is de tijd die je buiten door kunt brengen wel redelijk seizoensgebonden. In de winter ga je niet meer zo snel even in de tuin zitten. Door het aanbouwen van een veranda kun je langer genieten van het buitenleven.

Wat voor voordelen heeft een veranda?

Een veranda geeft je als het ware een vakantiegevoel in je eigen huis en tuin. Het is heerlijk ontspannend om na lekker dagje werken om ‘s avonds heerlijk in de buitenlucht op de veranda te kunnen genieten. Met een lekker wijntje, een vuurkolf of een mooie vuurschaal voor buiten waan je je al snel in een hele aangename en gezellige sfeer waar je de stress en hectiek van het dagelijkse leven al snel achter je kunt laten.

Zelfs als het regent of waait kun je met een veranda van in de buitenlucht genieten. Er zijn verschillende oplossingen om je voor de regen of wind te beschermen.

Een ander voordeel van veranda’s is dat je een veranda vergunningsvrij kunt bouwen. Je hoeft hiervoor geen plannen/ bouwtekeningen te maken welke mogelijk afgekeurd kunnen worden. De bouw van een veranda is ook stukken minder ingrijpend dan bijvoorbeeld wanneer er een aanbouw wordt gedaan. Voor de bouw van de veranda hoef je namelijk niet dagenlang in de woning in de stof en rommel te leven.

Veranda bouwen?

Heb je besloten om een veranda te bouwen, dan heb je een aantal mogelijkheden. Zoek van te voren goed uit wat voor mogelijkheden er zijn en bekijk foto’s van verschillende veranda’s zodat je weet wat voor veranda het beste aansluit op jullie woning. Wil je een veranda die ontworpen wordt door een architect zodat deze precies aansluit op de stijl van de woning of neem je een goedkoper standaard model? De veranda kan simpel gemaakt worden waarbij je in principe slechts een paar palen en een dak hebt, maar je kunt er ook een complete wind- en waterdichte tuinkamer van laten maken. Wil je onder de veranda heerlijk van de zon kunnen genieten, zodat de ruimte in het voor- en najaar lekker opgewarmd wordt, of wil je in de zomer juist van de schaduw kunnen genieten. Je kunt het dak van glas of doorzichtig kunststof laten maken, maar dat kan er dus voor zorgen dat je in de zomer pal in de zon zit. Ook hier zijn weer oplossingen voor door dakgordijnen te plaatsen of door simpelweg een dak te plaatsen dat geen licht doorlaat.
vuurschaal voor buiten